نویسنده: اسدالله افشار
آمریكا كشور لابی ها و گروه های نفوذ است. به نظر میرسد لابی ها در مقابل افكار عمومی از قدرت بسیار بیشتری برخوردار باشند. نتیجه این پدیده تداوم روندهای كنونی و تغییرناپذیری آمریكایی است كه ادعای تحقق دموكراسی و حقوق اساسی و اولیه بشر در آن، گوش مردم خودش را كر كرده است.
در کشور آمریکا به طور متوسط هر 36 ساعت یک سیاهپوست به دست پلیس کشته می شود.تبعیض های نژادی در ایالات متحده آمریکا که با نظام برده داری در سده 17 آغاز شد، همچنان تا عصر حاضر ادامه یافته است. با گذشت سال ها از سخنرانی معروف(مارتین لوترکینگ) باعنوان(رویایی دارم)، سیاهپوستان آمریکا همچنان به دلیل سیاست های نژادپرستانه دولت این کشور، در محدودیت و محرومیت به سر می برند. آمارها حاکی از آن است که حدود یک میلیون نفر ازمجموع 2 میلیون و300 هزار نفر زندانی آمریکا را سیاهپوستان تشکیل می دهند و این در حالی است که شمار آمریکایی های سفیدپوستی که موادمخدر مصرف می کنند،5برابربیشترازسیاهپوستان است. میانگین ثروت یک خانواده سفیدپوست 20 برابر ثروت یک خانواده سیاهپوست است همچنین ازنظر امکانات مالی ورفاهی، سیاهان در شرایط بسیار پایین تری نسبت به سفید پوستان قراردارند. به گونه ای که میانگین ثروت یک خانواده سفیدپوست (113 هزار دلار)، 20 برابر درآمد یک خانواده سیاهپوست است. 18 درصد از سیاهپوستان زیر 25 سال آمریکایی، از بیمه درمانی محرومند. یکی از اشکال این تبعیض نژاد پرستانه، نحوه برخورد پلیس با سیاهان است. گسترش نژادپرستی در بخش های دولتی آمریکا باعث شده بسیاری ازافسران پلیس در ایالات مختلف بی پروا به مظنونان سیاهپوست خود شلیک کنند وآنان را به قتل برسانند. پلیس آمریکا همواره سعی کرده است با ارائه گزارش های متعدد آمار بالای قتل سیاهان توسط ماموران خود توجیه کند. از ژانویه سال 2012 نیروهای پلیس و امنیتی حداقل 120 نفر از زنان و مردان سیاهپوست را به قتل رسانده اند که قطعا نمی توان آنها را تصادفی و غیر عمدی دانست. نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که 64 درصد از مردم نیویورک رویکرد تبعیض آمیز پلیس ضد سیاهپوستان را تصدیق می کنند.
به طور کلی نژادپرستی همواره به عنوان یک مسئله مهم در ایالات متحده از دوره استعمار و برده داری مطرح بوده است. با انتخاب اوباما به عنوان نماینده ای سیاهپوست در کاخ سفید، انتظار می رفت شرایط سیاهان بهبود یابد اما در عمل تغییر چندانی ایجاد نشد چرا که نوع نگاه متفاوت و نژاد پرستانه به سیاهان در جامعه سفیدپوست آمریکا نهادینه شده است.آمار قتل، زندانی شدن بدون تفهیم اتهام و برگزاری دادگاه، دستگیری های بی علت و تضییع حقوق اجتماعی سیاهپوستان در دوران ریاست جمهوری اوباما، نه تنها کاهش نداشت؛ بلکه بیشتر نیز شده است. این در حالی است که تنها بخش کوچکی از موارد متعدد خشونت نیروهای پلیس آمریکا علیه رنگین پوستان و سیاهپوستان آمریکایی در مطبوعات و رسانه ها منتشر می شود.
(ایست و بازرسی) نیز از دیگر سیاست های تبعیض آمیز پلیس آمریکا در قبال سیاهان است. گزارش های منتشر شده حاکی از این امر است که در سال 2011 پلیس نیویورک 700 هزار نفر از کسانی که نزدیک به 85 درصد آنها سیاهپوست و یا مردان جوان اسپانیایی بودند را متوقف کرده است. شمار قابل توجهی از افراد سیاهپوست شرکت کننده در این نظرسنجی، اعلام کردند تاکتیک توقف و بازرسی پلیس، آنها را به ستوه آورده است. جالب توجه آنکه علی رغم این رفتارهای خشونت بار و قتل سیاهان، پلیس آن را انکار کرده و به طرق مختلف آن را توجیه می کند. فعالان سرشناس حقوق بشر می گویند، اسناد و مدارک کافی وجود دارد که ثابت می کند هرگاه پلیس یک سیاهپوست یا لاتین تبار را می کشد آن را قتلی موجه و قانونی تلقی می کند.
رنگین پوستان حدود 30 درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند اما60 درصد زندانیان ازمیان آنهاست.از سال1970 تا 2005 جمعیت زندان ها700 درصد افزایش یافته است. این رقم از نسبت های جمعیت و جرایم نیز پیش افتاده است. ازهر 15 مرد سیاهپوست واز هر 36 لاتین تبار یک نفر به زندان می افتند.
طبق تازه ترین اطلاعات و گزارش وزارت آموزش آمریکا، دانش آموزان سیاهپوست اغلب بیش از دیگر همکلاسی های سفیدپوست خود بازداشت می شوند. طبق این گزارش، در سال تحصیلی 2010-2009 تعداد 96هزار دانش آموز بازداشت شده و 242 هزار نفر به دستگاه قضائی ارجاع داده شده اند. از این تعداد، بیش از 70 درصد، سیاهپوست و لاتین تبار بوده اند. تنبیهات سخت در مدارس از تعلیق تا بازداشت، باعث شده است شمار نوجوانان رنگین پوست که سروکارشان به دستگاه قضائی می افتد، به طور قابل ملاحظه ای افزایش یابد.
درسه دهه گذشته، شمارزنان زندانی تا 800 درصد افزایش یافته است که اکثرشان زنان رنگین پوست هستند. ، میزان نابرابری های قومی و نژادی تکان دهنده است.زنان سیاهپوست سه برابر بیشتر از زنان سفیدپوست به زندان می روند. زنان لاتین تبارنیز در مقایسه با زنان سفیدپوست 69 درصد بیشتر به زندان می روند.از دید بسیاری از سفیدپوستان متنفذ آمریكا، سیاه پوستان موجودات كم ارزش و انگل گونه ای هستند كه وبال گردن جامعه آمریكا شده اند. انتشار گزارش های متعددی از برخورد وحشیانه پلیس آمریكا به سیاه پوستان، كه تصاویر برخی از آنها نیز منتشر شده است و طی آن، مأموران به قصد كشت، قربانی را مورد ضرب و شتم قرار می دهند، نمونه هایی از واقعیاتی است كه در جامعه آمریكا جریان دارد.سیاه پوستان آمریكا كه 12درصد كل جمعیت این كشور را تشكیل می دهند از جمله محروم ترین قشرهای اجتماعی آمریكا هستند. شرایط ناعادلانه سیاسی، اقتصادی و قضائی این كشور موجب شده است كه دست كم 50درصد كودكان سیاه در فقر به سر ببرند. بر اساس آمارهای موجود، نرخ بیكاری در میان سیاهپوستان بسیار بالاتر از سفیدپوستان است و درآمدی كه سیاه پوستان به دست می آورند بسیار كمتر و در برخی موارد نصف درآمد سفیدپوستان است.سیاهپوستان آمریكا در جامعه به اصطلاح متمدن این كشور همواره سرگذشتی آمیخته با رنج و درد داشته اند، سیاهپوستان، چه آن زمان كه به صورت برده و دسته دسته از آفریقا به آمریكا منتقل شدند و چه اكنون كه بخش عمده نیروی كار را در مشاغل سخت و طاقت فرسا بر عهده دارند، همواره مورد تحقیر، تبعیض و ستم قرار داشته اند.
جمعیت 30 میلیون نفری سیاهپوستان به دلیل اینكه اعتمادی به سازمان های دولتی ندارند، همواره در تلاش بوده اند تا تشكیلاتی دردفاع ازحقوق خود ایجاد كنند زیراعلنا می بینند حقوقشان درجامعه به اصطلاح دموكراتیك آمریكا نقض می شود. این رفتارتبعیض آمیز و برخوردهای نژادپرستانه در حالی صورت می گیرد كه سیاستگذاران آمریكا گستاخانه متوقع هستند. جهانیان، جامعه آمریكا را به عنوان الگو و نماد بپذیرد، جامعه ای كه ارزش های انسانی درآن جایگاهی ندارد وملاك ارزش گذاری انسانها تا حد رنگ پوست تنزل پیدا می كند.
جان كلام:
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2341